(placeholder)
(placeholder)

CONTACTI AMB NOSALTRES

Com es diagnostica?

Anàlisi de sang (PSA)


El PSA (sigles en anglès per antigen prostàtic específic) és una proteïna que circula per la sang produïda per la pròstata. El càncer de pròstata pot elevar la quantitat de PSA en sang. Es realitzaran anàlisis de sang per determinar el seu nivell de PSA i com canvia a mesura que passa el temps i avaluar el seu risc de patir càncer de pròstata.


Tacte rectal


En aquesta prova, mitjançant un guant lubrificat, el metge insereix un dit en el recte (últim tram de l'intestí gros) del pacient per detectar l'existència d'alguna àrea endurida a la pròstata que podria ser indici de càncer. Tot i ser incòmoda, es tracta d'una prova ràpida i indolora.


Ecografia transrectal i biòpsia prostàtica


Amb el pacient sedat, s'introdueix una sonda ecogràfica al recte del pacient per obtenir una imatge de la pròstata. El metge durà a terme un mínim de 10 puncions de la pròstata amb una agulla especial a través de la sonda ecogràfica per obtenir teixit de la glàndula que es remetrà al patòleg per al seu estudi al microscopi i confirmar l'existència o no d'un càncer de pròstata.


Biòpsia prostàtica per fusió


Aquesta tècnica suposa una revolució en el diagnòstic del càncer de pròstata ja que permet obtenir en primer lloc un mapatge prostàtic amb Ressonància Magnètica que es fusiona posteriorement mitjançant un software amb les imatges ecogràfiques. D'aquesta manera el metge pot guiar millor l'agulla en el moment de la biòpsia i recollir les mostres exclusivament en les zones detectades com a sospitoses o tumorals.

Es millora l'eficiència de la biòpsia prostàtica tradicional en oferir un diagnòstic més fiable i precís, i amb això disminueix la taxa de repetició de la prova.