(placeholder)
(placeholder)

CONTACTI AMB NOSALTRES

Què és el cáncer de pròstata?

La pròstata és una glàndula de l'aparell reproductor masculí que se situa just a sota de la bufeta i davant del recte. Té la mida aproximada d'una nou i envolta la uretra (el conducte per on es buida l'orina de la bufeta). La funció de la pròstata és produir el líquid que forma part del semen.

El càncer de pròstata es produeix quan un grup de cèl·lules de la glàndula prostàtica comencen a multiplicar-se sense control. Sense comptar el càncer de pell, el càncer de pròstata és el càncer més comú en els homes espanyols.

Són iguals tots els càncers de pròstata?


En determinats casos el càncer de pròstata creix lentament i, en principi, roman limitat a la glàndula prostàtica, on és possible que no causi un dany greu. No obstant, si bé alguns tipus de càncer de pròstata creixen lentament i poden necessitar un tractament mínim o fins i tot no necessitar tractament, altres tipus són agressius i es poden disseminar amb rapidesa, requerint en aquests casos d'un diagnòstic i tractament precoç.


El càncer de pròstata que es detecta en forma primerenca, quan encara està limitat a la glàndula prostàtica, té millors probabilitats de tenir un tractament curatiu. És en aquests casos on la cirurgia robòtica és una de les millors opcions de tractament.

Factors de risc


Hi ha algunes situacions que poden augmentar el risc de patir càncer de pròstata:


- Edat: el risc de patir càncer de pròstata augmenta amb l'edat.


- Antecedents familiars: Si algun home de la teva família va tenir càncer de pròstata, el teu risc pot ser més gran. Si hi ha en la teva família dones que han patit càncer de mama (especialment amb alteracions genètiques BRCA1 o BRCA2), el teu risc de tenir càncer de pròstata pot ser més gran.


- Obesitat: Si ets obès, tens més probabilitat de desenvolupar càncer de pròstata en un estadi avançat que és més difícil de tractar.