(placeholder)
(placeholder)

CONTACTI AMB NOSALTRES

Dia 1. Ingrés.


Ingressa a l'Hospital al migdia, estant en dejú de 8 hores (sense haver menjat ni begut res). El personal de l'Hospital l'acompanyarà a vostè i a la seva família o acompanyants fins a la seva habitació on serà rebut per l'equip d'infermeria de la planta d'hospitalització.

Se'l prepararà per al seu trasllat a quiròfan. Per això se li demanarà que es despulli i se li rasurarà l'abdomen des de l'estèrnum fins al pubis. Posteriorment se li proporcionarà uns calçotets d'un sol ús i una bata i el zelador el traslladarà amb una llitera a la zona quirúrgica. La seva família o acompanyants es quedaran a l'habitació.


Com serà el meu ingrés i postoperatori?

Día 1. Quiròfan.


A la seva arribada a la zona quirúrgica serà rebut pel personal de quiròfan. Un infermera li posarà una via a la mà per poder administrar els fàrmacs per dur a terme l'anestèsia. L'anestesiòleg i el nostre equip el rebran i saludaran abans d'entrar a quiròfan.

Un cop entri a quiròfan li posarem unes mitges de compressió elàstica per evitar fenòmens de trombosi venosa i s'iniciarà el procediment d'anestèsia general i posteriorment es durà a terme la cirurgia. La durada de la cirurgia s'estima en 2-3 hores depenent de les característiques anatòmiques de cada pacient. Durant la cirurgia se li posarà una sonda vesical per recollir l'orina, i es deixarà un drenatge quirúrgic intraabdominal que s'exterioritza per una de les incisions el qual permet recollir els líquids que es generen després de la intervenció. Les petites ferides de la pell es tanquen amb grapes.


Día 1. Reanimació i trasllat a planta.


Un cop hagi finalitzat la intervenció, es despertarà de l'anestèsia i serà traslladat a Reanimació (un espai dins de la mateixa zona quirúrgica) on estarà monitoritzat i farà la recuperació inicial de la cirurgia. En acabar la cirurgia, el nostre equip es desplaçarà a la seva habitació per tal d'informar a la seva família o acompanyants. El temps estimat de la seva estada a Reanimació oscil·la entre 1 i 2 hores, després del qual serà traslladat per un zelador a la seva habitació. Passarà la nit a la seva habitació, acompanyat (si ho desitja) per la seva família o acompanyants. Haurà de romandre en dejú sense menjar ni beure res.


Día 2. Estada a planta d'Hospitalització.


El nostre equip passarà a visitar-lo a primera hora del matí. Si la seva evolució és correcta podrà començar a prendre líquids i a menjar. També s'iniciarà la sedestació i podrà aixecar-se del llit per seure en una butaca i començar a caminar per l'habitació. Podrà dutxar-se.

A la tarda el nostre equip tornarà a vistar-lo i es realitzarà una analítica de sang de control.


Día 3. Estada a planta d'Hospitalització.


El nostre equip passarà a visitar-lo a primera hora del matí. Si la seva evolució és correcta es retirarà el drenatge quirúrgic. Se li demanarà que camini i que estigui el menor temps possible al llit.

A la tarda el nostre equip tornarà a vistar-lo.


Día 4. Alta a domicili i evolució a casa.


El nostre equip passarà a visitar-lo a primera hora del matí. Si la seva evolució és correcta se li donarà l'alta a mig matí. Marxarà a casa amb una sonda vesical. Abans de marxar a casa, l'equip d'infermeria li explicarà el fàcil maneig de la sonda vesical i com canviar les bosses col·lectores d'orina. Ha de portar la sonda fins a la visita amb el nostre equip que vindrà reflectida en l'informe d'alta i que estarà programada per a la setmana següent a la cirurgia.

Un cop a casa ha de fer repòs relatiu. Pot caminar i realitzar activitats sense cansar-se ni dur a terme grans esforços.

Pot notar molèsties / dolors a la part inferior de l'abdomen que pot controlar amb analgèsics que vénen pautats i amb la seva recepta corresponent a l'alta hospitalària.

Ocasionalment pot tenir espasmes vesicals (ganes sobtades d'orinar amb sortida d'orina entre la sonda i la uretra) que pot controlar amb fàrmacs que vénen pautats i amb la seva recepta corresponent a l'alta hospitalària.

Haurà curar les ferides de la cirurgia dues vegades al dia amb Povidona iodada (Betadine).


Visita de control.


A la setmana següent de la cirurgia, tindrà una visita concertada amb el nostre equip a URODEX.

En aquesta visita es retiraran les grapes de les ferides quirúrgiques i es retirarà la sonda vesical. Se li explicaran els exercicis de rehabilitació per enfortir la musculatura pèlvica.

Es comentarà el resultat histològic de l'anàlisi de la seva pròstata al microscopi.

Es programarà la següent visita en aproximadament un mes per dur a terme el primer control analític amb PSA.